np sm blog

Sosyal Medya Yönetiminde Altın Kurallar

Sosyal medya yalnızca kişisel hesapların oluşturduğu bir yığından ibaret değil. Firmalar, ürettiği el işlerini satanlar, hatta ve hatta evcil hayvanlar adına açılan hesaplarla dolu. Peki, bu kaosun içerisinde firmanızı var etmek, ona takipçi kazandırmak, marka bilinirliğinizi arttırmak nasıl mümkün olabilir? Cevabın “şans” olmadığı kesin…

Sosyal medya yönetimi öyle alelade yapılacak bir şey değil. Hele ki markanız ile ilgili hayalleriniz varsa… 21. Yüzyılda teknoloji o kadar çabuk ilerliyor, parametreler o kadar hızlı değişiyor ki, işin ehli, gecesi gündüzü dijital platformlar olan dijital medya ajansları dışında hemen herkes için bu gelişmeleri takip etmek neredeyse imkânsız hale geliyor.

Sosyal medyaya yeni yeni atılan veya önceden birkaç hesap atmış ancak profesyonel bir yönetim seçmemiş olan firmalardan biriyseniz işler sizin için çok daha karmaşık. Kendine ait apayrı bir dili olan sosyal medyada bir saniye içerisinde üretilen milyarlarca içerik arasında sizin paylaşımlarınızın tuzla buz olması ise an meselesi.

İşte tam da bu noktada, işe dijital medya ajansları giriyor. Heyecanlı bir savaş filminin en can alıcı sahnesinin hemen ardından, toz bulutunun arından gelen atlılar gibi hareket eden bu ajanslar size bir yol çiziyorlar. Öyle her şeyi de kafalarına göre yapmıyorlar tabii! Önce sizin firmanızın misyon ve vizyonunu içselleştiriyor, sizin ne istediğinizi bizzat sizden dinliyor ve ona göre bir “dil” oluşturuyorlar.

Markanızın renklerine göre bir tasarım oluşturuyor, etkileşimin en çok olduğu gün ve saatlerde paylaşımlar yapıyor ve markanıza uygun bir dille bu paylaşımları süslüyorlar. İşin içine hangi sosyal medya mecrasında olmanız gerektiği de giriyor tabii! Danışmanlık hizmeti veren bir firmanın mutlaka ama mutlaka bir Linkedin hesabı olması gerekiyor mesela. Ancak süt ve süt ürünleri üretiyorsanız, sizin için en iyi adres Instagram.

İşte dijital medya ajansı tüm bunları sizin için yapıyor, sizin adınıza, sizin onayınızla yarışmalar düzenliyor, etkileşiminizi arttıran videolar oluşturuyor, paylaşımları hazırlıyor ve beğeneninize sunuyorlar. Size de, çağın gereklerini yakalamış olmanın mutluluğu ve markanızın günden güne artan takipçilerini –ve dolayısıyla da marka bilinirliğinizi- izleyip keyiflenmek kalıyor.